Sai
Mannat

Luxury | Innovation | Skybridge

Oh, Kids! They are our finest companions…

We see them jump in the pool, as the water splashes on us,

We see them sprinting on the sky-bridge, as the sun plays peek-a-boo with us,

We see them take selfies, and some hug us!

We are, but a part of the open space, still, stagnant, sculptures!

Client

Paradise Group

Status

Completed

Location

Navi Mumbai, India

Scope

Podium landscape luxury

Size

1,48,104 sq.mt

Sai Mannat – a luxury residential complex at Navi Mumbai boasts of 3.5 acres of thoughtfully designed landscapes. It marries the lavish imagery of the satellite town of Navi Mumbai and a necessity of an integrated recreational area. Flanked by the 15-floor buildings on 3 sides, the southwest side opens out to a background of Kharghar hills. A sensorial experience, the podium garden forms an element of identity for its users.

The half-kilometer-long elevated sky bridge creates a bold statement. It connects – the people to landscapes, open spaces to water bodies, the built edifice to infinity. While the eyes move along the horizon of the sky bridge, the vastness of the blue waters is a distraction. The path emerges out, it meanders along the lawn mounds, leisure lawns, and the play areas before ending at the pool deck.

The pools along the southwest edge ensure the engagement of people across age groups and group sizes. The aroma pool with a sunken bar evolves into a large lap pool. The fun pool and kids pool as offshoots from the lap pool are but elements of play for children. Jacuzzi on either side of the pool is perceived termination points to the pool area. An iconic ensemble of rocks forms an enclosure to the jacuzzi and creates a bold statement, yet again. Lined with tropical plantations, palms, and pebbles, the fluid nature of waterscapes is reflected in each transition.

The open space rolls into the silts and opens out yet again housing the niches for senior citizens, indoor sports, and seating courts, multipurpose areas, bamboo courts, and herbal gardens. Air flows through the stilts creating a funnel effect. Alternate open and semi-open spaces mark gradual transition – both visually and physically.

Client

Paradise Group

Status

Completed

Location

Navi Mumbai, India

Scope

Podium landscape luxury

Size

1,48,104 sq.mt